Volna in bombaž

Pri nas imamo največjo izbiro prej za pletenje v Kranju in okolici. Izbirate lahko med volno in volnenimi prejami slovenskih proizvajalcev Lokateks in Majšperk ter priznanih nemških, italijanskih in turških dobaviteljev.

Zadnja leta je spet vse bolj modno pletenje in kvačkanje. Prava izbira preje se začne v naši trgovini: materiali so lahko iz mešanice volne in sintetike, tudi samo sintetika ali veliko boljša mikrofibra sta v naši ponudbi, seveda pa ne manjka  materialov iz naravne volne, ki je v teh časih vse bolj priljubljena. Barve se prelivajo v osnovnih tonih ali pa  so klobčiči že večbarvni ( melirani), najbolj modne pa so klobke v »lestvicah« ene ali več barv.

Večinoma so volnene preje namenjene ustvarjanju šalov, kap, puloverjev, jopic in samo od vas je odvisno, kakšen material in barvo boste izbrali.

Za pletenje nogavic lahko izberete mešanico volne in sintetike, še boljše pa bo, če boste ustvarjali iz posebne volne, namenjene prav nogavicam: vzdržljivi, pralni, mehki, nogam in koži prijazni materiali, ki vas ne bodo pustili ravnodušne. Odličen material tudi za šale, kape in rokavice!

Imamo tudi naravno volno Soven. Ovčja volna Soven je volna  v pravem pomenu besede in prihaja od slovenskih ovčk. Volna ima certifikat BIO in je tudi predelana ter barvana brez kemikalij. Za vse, ki cenite naravno toploto, je nepogrešljiva pri pletenju nogavic, telovnikov, puloverjev…  In še namig:   pri nas lahko kupite tudi  ročno pletene nogavice iz naravne volne!  

Veliko je bombažnih materialov za pletenje in kvačkanje. Tanjši fino mercerizirani bombaži na sliki so namenjeni predvsem kvačkanju prtičkov in zaves ter drobnih okraskov. Izbira debelejših bombažnih prej pa je namenjena pletenju in kvačkanju oblačil in modnih igrač (živali), za katere  imamo tudi posebno  polnilo, da te izdelke lahko perete.

Veliko imamo tudi materialov za posebne učinke v pletenju in kvačkanju – naj bodo vaši izdelki drugačni, »krzneni«, cofkasti, vozličasti, svetleči, modni!

Čudoviti bombažni materiali za modne poletne rute ali šale se prelivajo v mavričnih barvah.

Veliko imamo tudi materialov za posebne učinke v pletenju in kvačkanju.